Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Dragos Anastasiu, a declarat astazi ca numai 30% dintre romani isi permit sa plece intr-un concediu, iar situatia poate fi imbunatatita prin acordarea tichetelor de vacanta.

"Numai 30% dintre romani isi permit concedii, iar 70%, nu. In Germania, de exemplu, proportia este invers. Exista si in Romania o tendinta a trecerii persoanelor din categoria celor care nu-si permit un concediu in categoria celor care-si permit. Situatia ar putea fi imbunatatita prin acordarea de tichete de vacanta, ceea ce i-ar ajuta pe oameni sa fie mai relaxati, mai buni si nu in ultimul rand ar contribui la cresterea economica", a spus oficialul ANAT.

Proiectul privind acordarea voucherelor de vacanta a fost aprobat de Senat si este in analiza Camerei Deputatilor. Potrivit ANAT, noua lege ar genera beneficii in randul patronilor, al touroperatorilor si agentiilor de turism, fiind un factor de dezvoltare economica.

"Legea tichetelor de vacanta a trecut de Senat intr-un mod prost si speram sa treaca mai bine de Camera Deputatilor. In varianta actuala, legea este prea stufoasa, pentru ca valorificarea tichetelor de vacanta trebuie sa se faca la agentiile de turism si nu la hoteluri, asa cum tichetele de masa se valorifica la magazine alimentare si nu la fabrici. Numai in acest fel detinatorii tichetelor pot beneficia de consultanta si de preturi mai bune in alegerea destinatiei de vacanta", a mai spus Anastasiu.

Potrivit unei statistici ANAT, 70% din populatia Romaniei cu varsta de peste sapte ani nu pleaca in concediu, iar peste 65% dintre angajatorii din sectorul industrial s-au declarat dispusi sa utilizeze tichetele de vacanta, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.