Aproape 70 de strazi din administrarea Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) vor avea sens unic, prevede proiectul municipalitatii de fluidizare a circulatiei. „Pe viitor vor fi incluse in acest program si alte strazi secundare. Introducerea sensurilor unice rezolva si problema parcarilor de resedinta. Pe perioada de odihna, celalalt sens poate deveni loc de parcare de resedinta“, a declarat Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. In acest fel, s-ar putea crea si peste 100.000 de locuri de parcare, a estimat primarul.

Diferenta fata de locurile de parcare clasice este ca proprietarii trebuie sa plece dimineata sau, cel putin, sa isi mute masinile pentru a elibera al doilea sens de mers, precizeaza Gheorghe Udriste, directorul pentru infrastructura din cadrul primariei.

Si primarii de sector sustin ideea sensurilor unice. In cazul sectorului 1, ponderea acestora ar putea ajunge la 90% din strazile secundare, a anuntat primarul Andrei Chiliman. Totodata, interzicerea virajului la stinga va fi o alta masura pe care municipalitatea, impreuna cu Politia Rutiera, o va implementa in intersectiile secundare unde se poate face o corelare cu sensurile unice. De asemenea, vor fi introduse si sensuri giratorii. Primele vizate sint intersectiile Lujerului, Eroilor, Piata Victoriei si Razoare.