Festivalul International „Interferences“ de la Teatrul Maghiar din Cluj, care s-a incheiat luni seara, a fost o reusita prin varietatea spectacolelor prezentate si mai ales prin rafinamentul montarilor maghiare.
Teatrul Maghiar din Cluj a sarbatorit, o data cu acest festival, si implinirea a 215 ani de la infiintare. Pe parcursul a 11 zile, cei prezenti au putut urmari minimum un spectacol de teatru in fiecare seara, in sase limbi. In plus, au avut oportunitatea de a discuta cu membrii trupelor participante la festival in cadrul unor intilniri zilnice si de a asista la vernisajul unei expozitii de scenografie. Directorul artistic al Teatrului Maghiar din Cluj, Tompa Gabor, a subliniat ca evenimentul a reunit spectacolele unor companii „apartinind unor culturi teatrale diferite pe care le simtim inrudite - prin programul lor estetic si prin nivelul lor ridicat - cu eforturile Teatrului Maghiar de Stat din ultimele decenii“. Spectacolele au fost, totusi, extrem de variate si inegale din punct de vedere calitativ.

Unele montari au avut o componenta coregrafica extrem de puternica, dominanta, ca, de exemplu, „O sa-mi amintesc de voi toti“ (Teatro de la Abadia din Spania) sau „Gradina iubirilor interzise“ (Yolande Snaith&IMAGOmoves, San Diego) in timp ce, in alte spectacole, dansul era complet absent.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.