Filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a obtinut ieri, premiul pentru „Cel mai bun film strain” acordat de Asociatia criticilor de film din Los Angeles, iar Vlad Ivanov, care joaca in acest film, a obtinut premiul pentru Cel mai bun actor in rol secundar, informeaza NewsIn.

Actrita Ana Maria Marinca s-a aflat de asemenea in cursa pentru „Cea mai buna actrita” in rol principal, dar acest premiu i-a fost acordat lui Marion Cotillard, pentru rolul din filmul "Ma Vie en rose".

Premiile de genul celor acordare de Asociatia criticilor de film din Los Angeles sunt foarte importante pentru campaniile studiourilor ce incearca sa-si aduca peliculele in cursa pentru premiile Oscar dar, in general, pelicula care obtine premiul pentru „Cel mai bun film” din partea acestei asociatii, rar castiga Oscarul. In ultimii ani, Asociatia criticilor de film din Los Angeles a favorizat pelicule cu finantare redusa sau controversate, de genul ""Brokeback Mountain", "About Schmidt", "In the Bedroom" si "Secrets & Lies".

Urmatoarele premii pe agenda cineastilor sunt cele ale Asociatiei Criticilor de film din New York, care vor fi acordate astazi si anuntarea nominalizarilor pentru Globurile de Aur, joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.