Atent la calculatoarele de care se ocupa, Mihai Dragulin-Misu, dupa cum il stiu toti buzoienii care au legatura cu IT-ul , a reusit sa-si lege bine viata de acest domeniu. La cei 42 de ani, este singurul sau sef, dar recunoaste ca aceasta libertate il obliga la cat mai multa seriozitate. Nu a inceput direct cu calculatoarele, dar a fost intotdeauna pasionat de electronica.

Dupa ce a incercat mai multe joburi, primul contact cu informatica l-a avut in perioada in care asigura service-ul la aparatele unei sali de jocuri electronice. Usor-usor, si-a dat seama ca „aparatura de mancat banii clientilor" este ceva mult prea simplu pentru el. Asa ca a facut cursuri de calculator. Nu doar de operare, ci si de intretinere.

In ultimii opt ani, Misu a trebuit sa se documenteze continuu. „IT-ul este un domeniu in care, odata intrat, trebuie sa studiezi mereu! Zile petrecute cu cartea-n mana, nopti intregi de stat pe Net... Toate acestea pentru a fi la curent cu tot ce este nou! Nu poti spune ca, dupa ce ai urmat luni sau chiar ani de cursuri de calculatoare, e cazul sa te culci pe o ureche, pentru ca le-ai aflat pe toate...", arata el.

„In 1999 am dat primul click pe mouse. Atunci nu stiam nici sa copiez un document din calculator pe discheta!", isi aminteste Misu. Recunoaste ca, fara prieteni, n-ar fi avut atunci un calculator al lui pe care sa invete.

„Primul, mi l-au cumparat prietenii! M-au ajutat cu banii care imi mai trebuiau... Am preferat atunci sa-mi cumpar un calculator mai slabut ca performante, dar nou! N-as cumpara nimic de second-hand, indiferent de cat de ieftin este. Si nici nu recomand cuiva sa faca asta. Mai ales daca este vorba de calculatoare sau de componentele lor", atrage el atentia.

„Cei pentru care lucrez imi sunt, de fapt, prieteni"

In toti acesti ani, Misu a configurat si vandut sute de calculatoare, carora le asigura acum si service-ul. „In prezent am vreo 50-60 de clienti stabili, carora li se adauga tot cam atatia sporadici. Cei stabili sunt, de fapt, prietenii... Cand ii vizitez, iti dai seama ca nu ma lasa sufletul sa nu ma uit si la calculator, ca sa vad cum se mai comporta sau daca are nevoie de ceva...", zambeste Misu.

Spune ca, aidoma medicilor, nu-si poate permite sa greseasca. „Buzaul este un oras mic, si daca as face macar o lucrare de slaba calitate s-ar afla imediat... Dar nu-i asta singurul motiv. Cei pentru care lucrez imi sunt, de fapt, prieteni. Si e mai dureros sa-ti bata un prieten obrazul, decat sa te injure un necunoscut", considera specialistul in computere.