Albumul "Lumea, astazi", aparut la editura Rao, contine fotografii Reuters si ilustreaza istoria recenta a anilor de dupa 2000.

Albumul costa 130 de lei, dar este un op mai mult decat respectabil, de 2,3 kilograme si 384 de pagini lucioase, incarcate cu 534 de fotografii color realizate de fotoreporterii Reuters in acesti sapte ani scursi de la inceputul noului mileniu.

Albumul este structurat pe 10 capitole, fiecare taind o felie anume din caleidoscopul vietii globale; capitolele sunt precedate de articole care discuta temele abordate. Viziunea este echilibrata, la egala distanta de stanga si dreapta.

Astfel, primul capitol, "Probleme importante", contine observatii jurnalistic obiective, dar pe de alta parte explozive, ca aceasta: "Imigrantii deseori infrunta segregarea pana la a doua sau a treia generatie, ceea ce ridica intrebari cu meritul multiculturalismului in raport cu asimilarea lor la cultura si limba tarii de adoptie. Chiar si in SUA... multi hispanici... inca nu au depasit dezavantajele educationale ca sa-si elimine eticheta de clasa inferioara, in acelasi timp ramanand inechitabil reprezentati in politica americana".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.