Romanii lucreaza cel mai mult in Uniunea Europeana, 46 de ore pe saptamana, cu 7,5 ore peste media europeana, arata un studiu realizat de Universitatea Cambridge din Marea Britanie.
Barbatii lucreaza, in medie, 48 de ore pe saptamana, fiind depasiti doar de barbatii din Grecia, care lucreaza 49 de ore. intre femei, romancele muncesc cel mai mult in UE - 44 de ore, cu noua ore mai mult decat media din cele 27 de tari membre. Romanii au cel mai mare risc de a se surmena din cauza orelor suplimentare, arata studiul Cambridge. Per ansamblu insa, femeile din tarile europene muncesc mai mult decat barbatii, deoarece la orele de serviciu se adauga si cele alocate ingrijirii familiei.

De altfel, pentru femeile care lucreaza part-time orele de munca pentru care nu primesc o remuneratie salariala depasesc orele platite. O femeie angajata cu jumatate de norma munceste chiar mai mult decat un barbat cu norma intreaga, romancele avand printre cele mai scazute rate de angajare part-time din Uniune. Domeniile in care se inregistreaza cele mai multe ore de munca sunt agricultura si pescuitul. in Uniunea Europeana, trei sferturi din pozitiile de condu­cere sunt detinute de barbati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.