Sorin Oprescu, presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti, s-a lansat ieri intr-un atac furibund la adresa ministrului Sanatatii, incercand sa arunce asupra lui Nicolaescu vina pentru miile de cazuri de greseli medicale, unele soldate cu moartea pacientilor.
"Introducerea unei legislatii aberante a facut ca malpraxisul sa nu tina de noi. Nu putem sa fim Dumnezeu, asa cum vrea ministrul Sanatatii, noi vrem ca el sa se ridice la cer si sa ne lase in pace. Exista o lipsa de management central. Habar nu are, stie doar creionul cu guma, cand nu stie cifrele le sterge, dar cifrele inseamna morti. Impostura a patruns in sistemul sanitar. Sunt adusi sefi de sectie peste noapte, facuti medici primari in doi ani si cu primariatul la fara frecventa", a declarat ieri Sorin Oprescu, incercand astfel sa disculpe activitatea Colegiului Medicilor.

Oprescu a luat apararea corpului medical, spunand ca in Bucuresti exista 11.000 de medici si pentru cei 10-12 care si-au incalcat deontologia profesionala nu trebuie sa fie toti blamati. "Protestam pentru modul in care medicii si asistentii sunt tratati in ultimul timp de societatea civila. Fac un apel catre colegiile din teritoriu sa iasa si sa-si spuna parerea in fata mass-media", a spus Sorin Oprescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.