Conform Barometrului de Opinie Publica al Fundatiei Soros, majoritatea romanilor (53%) considera ca nu este deloc justificata homosexualitatea.

In mod ciudat, imediat dupa homosexualitate, un procent aproape egal de romani (53%) considera ca nu se justifica deloc prostitutia si... „sa nu platesti taxele si impozitele chiar daca ai posibilitatea sa nu le platesti”. in acest top, pe urmatoarele locuri, se situeaza eutanasia, avortul si divortul - 23% dintre romani considerand ca divortul nu se justifica deloc sau foarte putin.

Romanii nu-si doresc sa aiba ca vecini drogati, alcoolici si homosexuali

Conform studiului Soros, din 2005 pana acum, adversitatea „romanului mediu” fata de anumite categorii sociale a ramas aproape neschimbata. in prezent, majoritatea romanilor detesta sa aiba ca vecini persoane dependente de droguri (72% dintre repondenti), alcoolici (67%), homosexuali (61%), persoane care au suferit condamnari penale (52%) si romi (50%).

Persoanele care au SIDA nu sunt dorite ca vecini de 42% dintre romani. Vecinatatea persoanelor de etnie sau religie diferita, precum si cuplurile necasatorite nu supara decat 12-13% dintre romani, persoanele de rasa diferita si imigrantii - 17-18%. in fine, saracii incep sa fie si ei nedoriti. La intrebarea „credeti ca locuintele pentru saraci ar trebui amenajate in cartiere separate din cadrul localitatilor”, 10% dintre romani au raspuns „da”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.