Sunt cei mai mari, cei mai buni, cei mai tari, cei mai populari si cei mai influenti membri ai unei formatii din istoria muzicii. Cel putin potrivit presei britanice din aceste zile.

Este vorba despre Led Zeppelin, formatia extremelor atat din viata personala a membrilor cat si de pe scena.

Nu este o surpriza pentru nimeni ca reuniunea lor pentru concertul care are loc luni la Londra a creat o cerere de bilete fara precedent: intre 20 de milioane si un miliard de accesari pe net (!!!) pentru o sala cu 18.000 de locuri (un bilet costand aproape 200 de euro). Organizatorii au povestit ca imediat ce s-a anuntat site-ul de pe care se pot cumpara bilete, in doar cateva minute acesta s-a stricat, din cauza cererilor foarte numeroase.

Led Zeppelin castiga acum, pentru un singur concert, aproape trei milioane de euro (inca un record adaugat la legenda formatiei).

In apropierea concertului, tobosarul Jason Bonham a povestit presei britanice cum "oamenii ma intrebau intotdeauna <<Dumnezeule, cum e sa vezi toate concertele Led Zeppelin?>> numai ca eu am participat la doar trei concerte, pentru ca tata imi spunea ca scoala e pe primul loc. Nu eram un pusti rock'n roll, cum credea toata lumea" a mai povestit Jason, in timpul unei pauze in cadrul repetitiilor pentru concertul de luni, unde a cantat alaturi de Jimmy Page, Robert Plant si John Paul Jones.

Fiul tobosarului John "Bonzo" Bonham se va afla pe scena in locul tatalui sau in extraordinarul concert de reuniune al formatiei Led Zeppelin.

Jason Bonham a intrat in lumina reflectoarelor pentru prima data in 1976 odata cu lansarea unui film "The Song Remains the Same", in care era prezentat un concert al legendarei formatii. El era micutul care era filmat in timp ce canta la tobe atat acasa cat si la repetitii, si alaturi de tatal sau in timpul solo-ului "Moby Dick".

"E ciudat, am vazut recent ce s-a filmat atunci, pe mine, cand eram copil, cantand la tobe... e ciudat sa vad cum eram atunci si sa-mi aud vocea. De obicei pastram aceste momente <<in familie>>, cand venea cate un prieten pe la tata, el ma trezea uneori chiar si in mijlocul noptii si-mi spunea: <<hai bate la tobe pentru prietenii mei>>. Si eu coboram intotdeauna, in pijama, si incepeam sa bat la tobe asa cum imi cerea. In rest, cred ca aveam o copilarie normala din unele puncte de vedere".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.