Din denumire nu lipsesc personajele celebre din desene animate, numele de animale, invocarile divine sau exclamatiile de bucurie. In spatele acestor decizii se ascund insa evenimente pe care patronii le-au trait si care le influenteaza, intr-o mai mica sau mai mare masura, activitatea profesionala.

„Vine ploaia, bine-mi pare!“, exclama pitesteanul Sima Laurentiu pe stampila firmei sale pe care a infiintat-o in urma cu aproximativ trei ani, impreuna cu Nita Viorel.

„Faceam izolatii, astfel ca, dupa terminarea lucrarilor omului, nu ii mai ploua in casa. La asta ne-am gindit cind am ales numele firmei“, ne-a povestit Sima. Patronul considera ca numele l-a ajutat „asa si asa“, desi momentan firma si-a sistat activitatea. „Cind eram cu izolatiile, ne-a ajutat numele. Dar deocamdata am inchis. Poate de la anul o deschidem iar“, ne-a mai spus Sima.

Tot un semn al exclamarii se intrevede si in numele societatii familiei Brais din judetul Neamt. Doamne ajuta-ne Prod Com SRL se ocupa acum de exploatarea forestiera, dar si cu micul comert. „La inceput nu aveam nici un ban in buzunar. Fusesem tras in piept, dar cu ajutorul acestei societati am luat pe datorie de la alte firme. Initial am plecat cu biserica, cu material pentru luminari. Acum ne ocupam de exploatare forestiera si avem si un mic magazin cu de toate“, povesteste patronul Nicolae Brais, ferm convins ca numele pe care l-a ales l-a ajutat foarte mult in afaceri.