Pelicula lui Cristian Mungiu premiata cu Palme d'Or, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", a fost desemnata printre cele mai bune cinci filme ale anului de National Board of Review of Motion Pictures, in gala de miercuri seara, ce marcheaza debutul sezonului de Oscar, potrivit site-ului oficial.

Premiul pentru Cel mai bun film strain a revenit insa filmului "Le scaphandre et le papillon" ("The Diving Bell and the Butterfly"), al regizorului Julian Schnabel, iar pelicula lui Mungiu s-a numarat printre urmatoarele cele mai bune cinci, alaturi de "Bikur Ha-Tizmoret" ("The Band's Visit"), "Die Fälscher" ("The Counterfeiters"), "La vie en rose" si "Lust, Caution".

Membrii National Board of Review of Motion Pictures (NBR) sunt profesori, istorici si profesionisti din industria filmului, iar premiile acordate au reputatia de a prezice castigatorii Oscarurilor, ce sunt decernate in februarie.

Totusi, premiile NBR nu garanteaza succesul la Oscaruri. Comitetul ignora cateodata blockbuster-ele in favoarea unor alegeri mai ezoterice, iar in urma cu doi ani a intarziat anuntarea castigatorilor dupa ce a fost criticat ca a omis regizori ale unor filme apreciate de critica, precum "Capote" sau "Walk the Line", comenteaza NewsIn.

Cel mai bun film al anului 2007 a fost desemnat thrillerul "No Country for Old Men", al fratilor Joel si Ethan Coen. George Clooney a castigat trofeul pentru „Cel mai bun actor” pentru rolul din "Michael Clayton", iar Julie Christie a fost desemnata „Cea mai buna actrita, pentru interpretarea unui bolnav de Alzheimer” care se interneaza singur intr-o clinica, in filmul "Away From Her".

Membrii National Board of Review of Motion Pictures au acordat si un premiu pentru intreaga cariera lui Michael Douglas, care a castigat Oscarul in 1988 pentru "Wall Street".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.