Romania este una dintre primele zece tari de provenienta a imigrantilor de prima generatie din Canada, unde acestia reprezinta 20% din totalul populatiei - cea mai mare proportie inregistrata in ultimii 75 de ani.
Potrivit recensamantului din 2006, in perioada 2001-2006, populatia de imigranti a Canadei a crescut cu 13,6% (adica 1.110.000 de persoane), relateaza cotidianul „National Post”, preluat de Mediafax. Aceasta rata este de patru ori mai mare decat cea a cresterii populatiei native in aceeasi perioada. Nou-venitii reprezinta 17,9% din totalul populatiei de imigranti de prima generatie si 3,6% din populatia canadiana de 31,2 milioane de locuitori.

Cei mai multi imigranti au venit din China (14%), urmata de India (11,6%), Filipine (7%) si Pakistan (5,2%). De asemenea, printre primele zece tari de provenienta a imigrantilor se numara Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Romania, Iranul, Marea Britanie si Columbia. Numarul chinezilor care au luat calea Canadei a crescut, intrucat acestia sunt bine pregatiti in domeniul ingineriei si al computerelor, profesii foarte cautate in America de Nord.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.