Social6 Decembrie 200722:49

Lectura de un minut

Acceptarea propriilor defecte pe care le avem si gandirea pozitiva sunt primii pasi pentru consolidarea increderii in sine

Timiditatea este rezultatul propriilor frustrari si incertitudini, precum si a masurii in care ne lasam influentati de criticile celor din jur. Cu timpul, timiditatea se poate transforma intr-un handicap real, care impiedica persoanele afectate sa se realizeze, deoarece sunt emotive si introvertite, si nu reusesc sa dezvolte relatii interpersonale.

„Timiditatea este nativa, insa, printr-o educatie corespunzatoare, ea poate fi depasita", explica psihologul Constanta Damian. Potrivit acesteia, perioada cea mai importanta pentru construirea increderii este cea a primilor ani de scolarizare.

„In aceste momente, atitudinea parintilor si a invatatorilor este extrem de importanta pentru dezvoltarea caracterului viitorului adult.

Acestia pot actiona prin incurajarea copilului, inlaturarea temerilor acestuia, potentarea reu­sitelor si diminuarea esecului, pentru a evita aparitia frustrarilor", a continuat psihologul.

Site-ul solveyourproblem.com propune persoanelor cu o incredere scazuta in sine un program de cinci zile pentru depasirea timiditatii.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.