Acceptarea propriilor defecte pe care le avem si gandirea pozitiva sunt primii pasi pentru consolidarea increderii in sine

Timiditatea este rezultatul propriilor frustrari si incertitudini, precum si a masurii in care ne lasam influentati de criticile celor din jur. Cu timpul, timiditatea se poate transforma intr-un handicap real, care impiedica persoanele afectate sa se realizeze, deoarece sunt emotive si introvertite, si nu reusesc sa dezvolte relatii interpersonale.

„Timiditatea este nativa, insa, printr-o educatie corespunzatoare, ea poate fi depasita", explica psihologul Constanta Damian. Potrivit acesteia, perioada cea mai importanta pentru construirea increderii este cea a primilor ani de scolarizare.

„In aceste momente, atitudinea parintilor si a invatatorilor este extrem de importanta pentru dezvoltarea caracterului viitorului adult.

Acestia pot actiona prin incurajarea copilului, inlaturarea temerilor acestuia, potentarea reu­sitelor si diminuarea esecului, pentru a evita aparitia frustrarilor", a continuat psihologul.

Site-ul solveyourproblem.com propune persoanelor cu o incredere scazuta in sine un program de cinci zile pentru depasirea timiditatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.