Alexandru Tomescu a declarat pentru „Adevarul literar si artistic" ca va pleca, la anul, intr-un turneu de prezentare a pretioasei viori

Dupa atata tam-tam creat in jurul viorii Stradivarius Elder-Voicu, in sfarsit, ii vom auzi sunetul, sambata, la ora 19.00, intr-un concert, la Sala Radio. Cel care va urca pe scena este violonistul Alexandru Tomescu, castigatorul pe cinci ani al pretiosului instrument, asigurat pentru suma de 1,2 milioane de dolari.

Concertul nu va fi unul obisnuit. Alexandru Tomescu si vioara sa vor fi paziti strasnic de jandarmi si bodyguarzi. Repetitiile se des¬fasoara la fel. Pentru artist, acest lucru este absolut normal. "In 1995, am cantat pe vioara lui Paganini, dupa ce am castigat concursul Paganini. Acesta a lasat-o prin testament primariei din Genova si acum se afla intr-o vitrina zidita.

Au desigilat vitrina in prezenta a doi carabinieri, a atasatului cultural de la primarie si a unei intregi echipe. N-am fost lasat niciodata sin¬gur cu vioara. Ai dreptul sa canti pe ea o dupa-amia¬za, apoi c, intr-un recital special. Acest gen de precautie nu e o chestiune strict romaneasca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.