“California Dreamin’ (nesfarsit)”, al regretatului regizor Cristian Nemescu, a primit marele premiul “Aleksandar Saa Petroviæ”, la cea de-a 13-a editie a Auteur Film Festival din Belgrad, Serbia, desfasurat in perioada 28 noiembrie - 3 decembrie, informeaza MediaPro Pictures.
De asemenea, “California Dreamin' (nesfarsit)” a primit si premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din Festival. Pelicula lui Nemescu a fost aleasa castigatoare dintre 18 productii ale unor regizori consacrati, dar si debutanti. Premiul “Aleksandar Saša Petroviæ” i-a fost acordat filmului romanesc “pentru autenticitate si complexitate, si, in acelasi timp, personal si tragicomic, o imagine a unui posibil destin a populatiei din Balcani, exprimata in limbaj cinematografic”, dupa cum au afirmat organizatorii evenimentului. Premiul a fost ridicat de Institutul Cultural Roman de la Belgrad.

Juriul Festivalului a fost format din Ron Holloway, critic de film din Statele Unite ale Americii, regizorul britanic Julian Richards si Srdjan Karanoviæ, regizor din Serbia. La Auteur Film Festival au mai fost premiate pelicule din Rusia, Turcia, Germania si Franta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.