„In jurul orei 12.00 s-a primit un telefon care anunta ca a fost pusa o bomba in scoala. La telefon era o voce de copil, iar politia sustine ca telefonul a fost dat din zona Piata Unirii”, a declarat ieri, inspectorul de imagine de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

Inspectorul a precizat ca scoala a fost evacuata desi copiii incepusera teza cu subiect unic la matematica, programata pentru ora 12.00. Reprezentantii Ministerului Educatiei au precizat ca lucrarile au fost anulate. „Copiii au inceput sa intre in clase, iar teza cu subiect unic a inceput in jurul orei 13.30, cu subiect de rezerva care a fost extras inca de dimineata”, a declarat consilierul ministrului educatiei, Mihaela Suciu.

In scoala se aflau 436 de elevi si 48 de cadre didactice. La fata locului a fost trimisa o echipa de pirotehnisti, iar politistii de la Sectia 8 s-au ocupat de evacuarea copiilor, a declarat Cristian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei. Echipajele de pirotehnisti nu au cofirmat prezenta unui material explozibil.

O a doua alarma cu bomba a fost de asemenea inregistrata ieri, la Scoala "Mark Twain" din Voluntari dupa ce directorul institutiei a anuntat politia ca, in jurul orei 11:45, un apel telefonic a avertizat ca scoala va sari in aer intr-o ora, au declareat surse din IGPR.

Potrivit oficialilor si acest apel ar fi fost o alarma falsa, informeaza NewsIn.