Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Teleorman a inregistrat depasiri ale valorii limita la indicatorul amoniac (NH3) la statia automata de monitorizare a calitatii aerului Turnu 2, amplasata pe malul Dunarii, in municipiul Turnu Magurele, informeaza NewsIn.

Masuratorile efectuate in intervalul 23 noiembrie - 4 decembrie 2007, arata ca valoarea medie orara inregistrata in conditii meteorologice (ceata, calm atmosferic) a fost de pana la de trei ori mai mare decat valoarea limita negociata prin protocolul incheiat cu partea bulgara.

Potrivit directorului executiv al APM Teleorman, Mihai Serban, in urma depasirii valorii limita la indicatorul amoniac, s-au trimis informari scrise catre SC Donau Chem SRL Turnu Magurele, firma considerata ca sursa potential poluatoare, dar si catre Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Teleorman, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Mihai Serban a mai declarat ca, in conformitate cu legislatia privind protectia atmosferei, potentialul poluator are obligatia de a monitoriza nivelul emisiilor de poluanti si de a lua masurile necesare pentru reducerea concentratiei de poluanti in emisii, in vederea prevenirii episoadelor de poluare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.