100.000 de bucuresteni s-au calcat in picioare sa vada o mare minciuna a lui Videanu. Monstrul de metal nu este cel mai mare din Europa, fiind mai scund decat a declarat primarul

Primarul general al Capitalei a fost prins cu o noua minciuna. Inaltimea bradului din Piata Unirii adus de Banca Millennium este mai mica decat cea declarata de Adriean Videanu.

Edilul a afirmat ca Romania are cel mai inalt brad din Europa, acesta avand o inaltime de 76 de metri. In realitate, scheletul metalic din centrul Capitalei are doar aproximativ 70 de metri, fiind mai mic decat cel din Porto. Inaugurarea asa-zisului brad se putea transforma intr-o adevarata tragedie din cauza incompetentei organizatorilor. Peste 100.000 de oameni au iesit in strada si s-au calcat la propriu in picioare, iar 45 de copii s-au pierdut de parinti. Atat reprezentantii Bancii Millennium, cat si Adriean Videanu au refuzat sa ne spuna cat a costat ridicarea bradului si cine l-a construit.

Bucurestiul a fost paralizat la sfarsitul saptamanii trecute dupa ce peste 100.000 de oameni au iesit pe strazi si s-au calcat in picioare pentru a asista la aprinderea bradului amplasat in Piata Unirii din centrul Capitalei. Haosul creat, in timpul caruia 45 de copii s-au pierdut, a fost determinat de o noua minciuna a primarului Adriean Videanu. Acesta s-a batut cu pumnul in piept si a declarat oriunde a avut ocazia ca bradul din Piata Unirii, adus de Banca Millennium, este cel mai mare din Europa. Total fals. Bradul metalic are o inaltime mai mica decat cea declarata de reprezentantii Primariei si cei de la Banca Millennium. Astfel, Primaria Capitalei si Banca Millennium sustin ca schela din Piata Unirii are 76 de metri inaltime, 290 de tone greutate, un diametru de 26 de metri, fiind luminata de doua milioane de beculete. Realitatea este insa cu totul alta. Asa-zisul brad are o inaltime cu aproximativ sase metri mai mica, ceea ce face ca el sa nu mai fie cel mai mare din Europa. ZIUA a angajat o firma de constructii pentru a masura kitsch-ul lui Videanu. In urma masuratorilor telemetrice a reiesit faptul ca bradul are o inaltime de doar 70,4 - 70,6 metri (marja de eroare la o astfel de masuratoare fiind de A/- 0,2 m), adica cu mai bine de cinci metri in minus decat cota declarata oficial. Il anuntam pe Adriean Videanu ca cel mai mare brad de pe continent de genul celui amplasat in Piata Unirii nu se afla la Bucuresti, ci la Porto.

Oportunitate de afaceri

Bradul mincinos al lui Videanu a reprezentat o buna ocazie de a mai baga ceva bani in conturile Centrului de Proiecte Culturale al Primariei, ArCuB, care de ani buni paraziteaza majoritatea activitatilor culturale ale Capitalei. Astfel, aceasta fundatie a organizat un spectacol de o calitate indoielnica in care bucurestenii veniti la aprinderea bradului s-a putut "bucura" de patru reni din sticla, o sanie, un patinoar, 20 de casute si cateva concerte de muzica populara. Nota de plata se ridica la 800.000 de lei noi, adica 250.000 de euro. Pana pe 6 ianuarie 2008, conform declaratiilor primarului, aici se vor organiza numeroase spectacole si evenimente care sa celebreze spiritul Craciunului si al Anului Nou. Evident, toate vor fi organizate de ArCuB, ale carui pretentii financiare sunt de trei ori mai mari decat pretul pietei. O fundatie care primeste contracte pe banda rulanta fara a participa la vreo licitatie. Asa cum a fost si cazul spectacolului din 1 decembrie.

De asemenea, o mare afacere priveste publicitatea din vecinatatea bradului. Dupa cum se poate observa, zona este impanzita de reclame ale diverselor firme. Ce nu se stie este cui platesc acestea spatiul publicitar si cat costa acesta. Din cate se pare, potrivit informatiilor noastre, banii ajung la Banca Millennium.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.