Intr-un studiu publicat recent de catre revista "Evolutionary Psychology", 59% dintre barbati si 66% dintre femei au fost in situatia de a fi atrasi de cineva pana in momentul sarutului, scrie CNN, in editia online.

„In momentul sarutului are loc un foarte complicat schimb de informatii...care sunt inregistrate de catre organism si care ne arata daca suntem genetic compatibili”, explica Gordon Gallup, coautorul studiului si profesor de psihologie la Universitatea de Stat din New York.

„Un sarut poate sa decida daca o relatie va continua sau daca aceasta nici nu va incepe, aceasta in termeni mult simplificati”, a mai adugat profesorul.

Ziaristii de la CNN au publicat chiar si cateva marturii menite sa confirme validitatea studiului cerecetatorilor americani.

Rachel Myeroff, o tanara de 26 de ani a povestit cum un barbat i-a ‚oferit' „cel mai oribil sarut din viata” ei, si cum a decis cu fermitate ca nu il va mai contacta vreodata pe acel barbat.

Studiul psihologilor americani arata in acelasi timp si faptul ca barbatii si femeile percep sarutul ca pe ceva foarte diferit.

Pentru barbati, cercetarea a aratat ca, sarutul este folosit cel mai adesea ca mijloc care duce catre actul sexual. Barbatii folosesc de asemenea sarutul, ca mijloc de conciliere, in semn de impacare cu persoana iubita.

Pe de alta parte, pentru femei sarutul inseamna o modalitatea de a analiza si de a cataloga o persoana. Fara sa isi dea seama, atunci cand saruta, femeile evalueaza un partener atunci cand ii simt respiratia sau datorita chimicalelor din saliva acestuia.

De asemenea, femeile percep sarutul ca pe un gest al apropierii de cineva, ele monitorizeaza in acelasi timp starea relatiilor lor in functie de cat de des sunt sarutate. O schimbare de atitudine brusca, atunci cand partenerul nu le mai sarutra, este pentru femei un semn ca nu ar mai reprezenta interes pentru partenerii lor.

Cercetarea a mai aratat si alte diferente intre femei si barbati, in ceea ce priveste perceptia sarutului. Barbatii, spre deosebire de femei prefera saruturile in care este folosita limba. De asemenea, barbatii sunt mult mai deschisi la relatii sexuale daca nu sunt foarte atrasi de o persoana sau daca acea persona nu stie sa sarute.

Pe de alta parte, femeile acorda o mult mai mare importanta sarutului in timpul unei relatii, in timp ce barbatii nu mai sunt la fel de interesati de sarut in timp ce relatia evolueaza, mai arata CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.