Cele mai serioase probleme ale adolescentilor din zilele noastre sunt cele financiare, sentimentale si legate de relatia parinti-copii, se arata intr-un studiu realizat de Asociatia Actiunea Etica.
Studiul a analizat principalele probleme ale adolescentilor, elevi de gimnaziu si liceu, carora li s-au solicitat raspunsuri la intrebari dintre cele mai diverse. Analiza s-a realizat pe serii de cate 50 de elevi, pe parcursul a trei ani scolari. Daca profesorii pot fi modele cultural-morale de urmat, in privinta modelului uman, pe primul loc se situeaza familia, urmata de mediile sportive si de afaceri. Ceea ce era de asteptat este confirmat, din pacate, de studiu, anume ca principiile morale in viata sociala nu mai sunt de actualitate pentru 58% dintre tineri. In privinta comportamentelor deviante pe care le manifesta adolescentii, se detaseaza categoric indisciplina scolara, chiulul de la ore si contestarea autoritatii profesorilor. Cauzele principale care-i determina sa produca diverse acte delictuale sunt teribilismul si avantajele materiale, iar mediile purtatoare de acte antisociale sunt, potrivit intervievatilor, anturajul, mass-media si societatea. Relatiile cu parintii sunt diferite, mergand de la intelegere si armonie, pana la conflicte si indiferenta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.