„Magicianul" dansului, despre care se spune ca are lumea la picioare, spaniolul Joaquin Cortes, va fi prezent pentru a doua oara in Romania pentru a sustine, pe 19 decembrie, un spectacol la Sala Palatului. La prima sa reprezentatie la Bucuresti, in iunie 2006, artistul a repurtat un rasunator succes, fiind aclamat minute intregi de spectatorii care umplusera pana la refuz sala.

Asociatia Culturala de Teatru, Film si Muzica Dracula si Music Management organizeaza, pe 19 decembrie, spectacolul extraordinar "Zapatos Blancos" in care vor evolua celebrul Joaquin Cortes si „Compania de Dans Flamenco Joaquin Cortes".

"Flamenco reprezinta doar baza, fiindca este ceva nativ, insa pregatirea mea profesionala este mai mult de atat", declara Joaquin, un dansator care fascineaza publicul de ani de zile.

Joaquin Cortes s-a nascut in zodia Pestilor, la 22 februarie 1969, la Cordoba, intr-o familie de tigani. La 12 ani a inceput sa studieze dansul. in 1984, la numai 15 ani, a fost cooptat in trupa Baletului National al Spaniei si, in foarte scurt timp, a devenit solist al acesteia. in 1992, dupa o lunga pregatire profesionala, specializat fiind in stiluri de dans foarte diferite, de la flamenco pana la dansuri contemporane, Joaquin Cortes si-a infiintat propria companie de dans, care ii poarta numele.