Artistul roman, impreuna cu “omologul” sau bulgar Nedko Solakov, a avut o saptamina sa scrie si sa deseneze pe podeaua si peretii galeriei Kunstforum BA-CA din Viena.
Dan Perjovschi, impreuna cu artistul bulgar Nedko Solakov, a realizat un nou proiect care pariaza pe potentialul alaturarii dintre imagine si text, “Walls and Floor (without the Ceiling)”. Expozitia a fost vernisata vineri, 30 noiembrie, la galeria Kunstforum BA-CA, din Viena, dupa ce, timp de o saptamina, cei doi artisti au umplut peretii si podeaua salii Tresor cu desene insotite de texte corozive, continind trimiteri la contextul politic si la asteptarile pe care le suscita mediul artistic.

Artistul roman a marturisit ca imparte cu Solakov multa ironie si apartenenta la acelasi spatiu artistic: “In comun avem o bucata de istorie (postcomunism), un pic de geografie (el sta la Sofia, eu la Bucuresti) si multa ironie”. Sint insa si atitudini care ii separa: “Ne desparte demersul”, a povestit Perjovschi, “Nedko e poetic, eu politic. El gaseste inspiratie in sala de expozitie (imperfectiuni ale suprafetei zidului, forma spotului de lumina, intreruperi in procesul muncii - suna celularul etc.), eu gasesc subiectele in presa internationala si le aduc in sala de expozitie. Desenul lui Nedko e delicat si estetic, al meu e brut, fara ornamente.”


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.