Adrian Ilfoveanu povesteste in „Adevarul literar si artistic" de maine despre expozitia sa din New Delhi.

Sculptorul s-a intors de curand din India. Pana la sfarsitul lunii, Muzeul de Arta Moderna din New Delhi ii gazduieste lucrarea "Spirit", o pasare sculptata in lemn, inalta de doi metri. Adrian Ilfoveanu ne-a declarat ca artistii indieni il respecta pe Brancusi si ii cunosc foarte bine opera. Sculptorul roman este pentru ei mai mult decat un mentor. Este ca un tata.

Inapoi in Romania. Aventura brancusiana in India a lui Adrian Ilfoveanu s-a incheiat. sase zile a mers pe strazi intortocheate si aglomerate. L-a impresionat simplitatea oamenilor, felul in care acestia isi traiesc viata. Desi n-au loc unul de celalalt, nu sunt deloc violenti si nu ii auzi injurand.

In arta sunt la fel de relaxati. Au imprumutat din toate curentele si au trecut prin filtrul lor. Adrian n-a simtit niciun moment ca nu este luat in seama ca artist, pentru ca vine dintr-o tara mica. Dimpotriva. A strabatut 16 ore cu avionul din tara lui Brancusi, atat de cunoscut si apreciat de criticii si artistii indieni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.