Gabriel Garcia Marquez s-a nascut in 1927, in Aracataca si este unul dintre cei mai cunoscuti si bine vanduti scriitori ai secolului al XX-lea.

Desi isi petrece cea mai mare parte a vietii in Mexic si in Europa, sursele de inspiratie se gasesc in tara natala.

Are zeci de nuvele care au devenit bestselleruri, iar in 1982 a castigat Premiul Nobel
pentru literatura.

Una dintre cele mai fru­moase si tragice povesti de dragoste din literatura universala, "Dragostea in vremea holerei", scrisa de cunoscutul scriitor sud-american Gabriel Garcia Marquez, a fost reprodusa recent intr-un film, ocazie pentru jurnalistul britanic Richard McColl sa plece intr-o calatorie in Columbia, in cautarea locurilor care l-au inspirat pe marele artist.

Calatorie initiatica

"Am ajuns in umedul oras Cienaga, la aproximativ 35 kilometri de Santa Marta, fostul sediu al Companiei de Fructe din Columbia si scena masacrului muncitorilor care culegeau banane, despre care vorbeste Gabriel Garcia Marquez in 'Un veac de singuratate>>", povesteste jurnalistul britanic Richard McColl intr-un editorial publicat de BBC. Jurnalistul si scriitorul londonez a plecat intr-o calatorie cu accente vadit initiatice, pe urmele tineretii scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez, unul dintre idolii sai.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.