Nadia Comaneci, pompierii si copiii sint cei in care romanii se incred cel mai mult
Potrivit Cotidianul, romanii se incred mai mult in pompieri decit in preoti, in educatori decit in profesori si in doctori decit in dentisti. Copiii au luat note mai mari la aceasta materie decit sotii, iar acestia stau mai bine decit tatii, in timp ce vecinii trezesc mai multe suspiciuni decit consortii. Publicatia „Reader's Digest“ a facut ieri publice rezultatele sondajului „Oameni de incredere“, realizat de compania IMAS in august anul acesta pe un esantion de 1.245 de persoane.

Cu o medie de 8,85, pompierii si-au cistigat laurii celei mai de incredere profesii din Romania. La doar sapte sutimi mai jos, pilotii au ocupat locul 2, fiind urmati de cercetatori, cu o incredere de 8,58. Tot cu note de peste opt, in primii zece s-au clasat, in ordine, doctorii, farmacistii, medicii de pe salvare, preotii, actorii, cintaretii si educatorii. Croitorii au primit 7,59, functionarii de la banca, 7,46, ziaristii, 7,02 (pe locul 23, sub babysitter sau frizeri), politistii, 6,95, iar politicienii, 4,67 (pe locul 30, sub agentii imobiliari).

Dintre oamenii obisnuiti care ii inconjoara, autohtonii au votat pentru copii. Pe locul urmator sta mama, in timp ce tata coboara pe pozitia a patra, dupa soti. Socrii obtin note mai bune decit cei mai buni prieteni, iar seful e cu un loc deasupra vecinilor.

9AM mai adauga ca in randul personalitatilor Nadia Comaneci a fost desemnata de revista Reader Digest, ca fiind cea mai de incredere . Nadia Comaneci a obtinut la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 trei medalii de aur, a fost prima gimnasta care a primit nota 10, si este considerata cea mai valoroasa gimnasta a secolului XX. Aceste realizari o mentin pe marea gimnasta in inimile romanilor care sunt mandri de ea si care ii acorda cea mai mare incredere.

Pe locul doi in acest top este actorul Florin Piersic, urmat de Draga Olteanu Matei. Pe locul cinci se afla Alexandru Arsinel, urmat de Stela Popescu. Un alt actor care apare in aceasta ierarhie este Radu Beligan, care ocupa locul 10.

Fostul pugilist Leonard Doroftei este prezent si el in topul celor mai de incredere romani, pe locul 8, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.