Centrul Pompidou din Paris a donat vineri Muzeului National de Arta a Romaniei expozitia educativa „Pasarea ascunsa in piatra” creata de departamentul „Atelierul copiilor” cu ocazia retrospectivei Brancusi.

Potrivit Evenimentul Zilei, expozitia cuprinde de fapt un spatiu-joc de 200mp ce isi propune initierea ludica a copiilor in scluptura moderna. Spatiul este asamblat avand la baza idei ale operei lui Brancusi si se adreseaza copiilor cu varste intre 4 si 14 ani. Copii pot asambla Colana Infinitului sau pot sa faca puzzeluri gigant din oprera marelui sculptor roman. In luna decembrie expozitia va fi deschisa sambata si duminica in cadrul programelor pentru familii a MNAR.

Expozitia a avut loc si in Franta si a fost primtita cu entuziasm, acum indreptandu-se catre Europa de Est.

Alain Seban, presedinte, de cateva luni, al Centrului Pompidou a declarat ca micutii se pot deprinde astfel cu lumea magica a artei.

Cotidianul propune un interviu cu acesta. Alain Seban a declarat ca Centrul Pompidou a demarat acest proiect in 1995 deoarece reprezentantii Centrului s-au simtit responsabili sa faca cunoscute cele cateva zeci de opera ale lui Brancusi pe care le detin. Pana in acest moment expozitia a fost prezentata in 15 tari. El a mai adugat ca expozitia va sta in Romania 2 ani, chiar daca in alte tari nu a poposit decat 2 luni, deoarece copii romani merita sa cunoasca arta sculptorului national.

Alain Seban a marturisit ca in acest fel copii se vor apropia mai mult de spatial artistic, ii vor fideliza. Expozitia a ales arta contemporana deoarece ii atrage mai mult pe micuti culoarea, textura si formele.

Astfel de proiecte sunt organizate de patru sau cinci ori pe an dar se pare ca cele ce vin din spatial contemporan sunt cele mai attractive pentru copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.