Febra Oscarurilor a cuprins deja marile studiouri care asteapta cu nerabdare nominalizarile Academiei Americane de Film ce vor fi facute publice pe 22 ianuarie 2008.
Conform agentiei de presa Reuters, studiourile si realizatorii de filme independente au facut deja cunoscute peliculele eligibile la o nominalizare. Pretendentii sint insa foarte multi, iar nominalizarile, putine, asa ca, pe linga promovarea propriilor pelicule, studiourile si-au ascutit cutitele si au inceput sa-si atace la baioneta competitorii. “O sa fie o adevarata baie de singe”, a declarat James Schamus, director la Focus Features, una dintre casele de productie aflate sub umbrela Universal Studios. “Este ca un lift plin ochi cu oameni dintre care nici unul nu vrea sa coboare. Iti vine sa spui 'Pentru binele tuturor, e bine sa mai coboare citiva din lift>>, dar, desigur, cu riscul de a se sinucide, nu vrea nici unul sa renunte la dreptul lui de a se afla in ascensorul care-l duce la Oscaruri. Nu vor putea fi insa toti nominalizati, asa ca un lucru e sigur, la sfirsitul zilei de 22 ianuarie, multi isi vor scapa lacrimile in cana cu lapte. Parca in nici un an nu a fost atita presiune”, a mai spus Schamus.

Independent Film Channel (IFC) militeaza pentru nominalizarea filmului lui Cristian Mungiu, “4 luni, 3 saptamini si 2 zile” la categoria Cel mai bun film strain. Reuters remarca faptul ca studioul IFC nu este singurul care “trimbiteaza extraordinarele calitati ale acestui film, cistigator pe buna dreptate al Palme d'Or-ului”. Focus Features mizeaza anul acesta pe ecranizarea romanului lui Ian McEwan, “Atonement”, in regia lui Joe Wright, ce ii are in rolurile principale pe Keira Knightley si pe James McAvoy, film aplaudat la festivalurile de la Venetia si Toronto. Un alt competitor puternic ar putea fi “Lust, Caution”, o noua pelicula semnata de mereu surprinzatorul Ang Lee, care ar putea primi nominalizari la mai multe categorii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai buna imagine. Nici performantele actoricesti nu sint mai prejos decit realizarile tehnice. Focus Features merge si pe mina lui David Cronenberg, cu filmul “Eastern Promises”, in care Armin Mueller-Stahl face un foarte bun rol secundar. “Reservation Road”, al regizorului Terry George, are in distributie trei actori care pot oricind lua un Oscar, Jennifer Connoly, Joaquin Phoenix si Mark Rufallo.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.