„432” se afla pe lista peliculelor eligibile la categoria Cel mai bun film strain.
In drum spre Oscaruri, filmul „4 luni, 3 saptamini si 2 zile”, al lui Cristian Mungiu, s-ar putea opri la Globurile de Aur. Asociatia Presei Straine de la Hollywood a facut ieri publica lista celor 61 de pelicule eligibile la Globurile de Aur, la categoria cel mai bun film strain, printre care se afla si „432”. Lista precede anuntarea celor cinci pelicule nominalizate, pe 13 decembrie. O luna mai tarziu, pe 13 ianuarie, la Los Angeles, va avea loc gala celei de-a 65-a editii a Globurilor de Aur.

Daca „432” va fi nominalizat, Cristian Mungiu va marca inca un punct in istoria cinemaului romanesc, pentru ca nicio alta productie autohtona nu si-a gasit loc pe aceste liste. Globurile de Aur anticipeaza cu precizie favoritii la Oscar: una dintre peliculele nominalizate anul trecut la Glob - „Viata celorlalti”, a lui Florian Henckel von Donnersmarck - a obtinut Oscarul pentru Cel mai bun film strain.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.