Sibiul a fost, cel putin pe 28 noiembrie, Capitala Europeana a Artei Cantului. La Concertul - Master Class oferit de Mariana Nicolesco au participat laureatii Concursului Darcle.

Asta dupa falsa alerta a prezentei la Sibiu a Teatrului alla Scala, cand nu era vorba de fapt decat despre o formatie de instrumentisti din renumita orchestra a marelui teatru de opera si dupa lamentabila imprejurare in care Opera din Viena s-a prezentat pe scena cu solistii in blue-jeans ori costum de strada.

Marele muzician maestrul Marco Balderi declara la finele concertului: „I-am acompaniat in recitaluri si Master Class pe multi dintre cei mai renumiti artisti ai zilelor noastre, asa cum am facut si acum, la invitatia Marianei Nicolesco, si pot spune ca o seara ca aceasta nu am trait niciodata.

Cred ca in lumea de azi, in care publicitatea si impostura au impins in prim-plan atatea 'valori>> discutabile, ceea ce face cu atata har marea soprana Mariana Nicolesco este un nou inceput, o revenire la origini a dragostei publicului pentru vocea umana, pentru arta cantului".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.