In 2007, romanii au infiintat mii de firme, majoritatea in constructii
Chiar daca imigrantii romani din Italia, in marea lor majoritate, lucreaza in constructii sau presteaza munci casnice, numarul conationalilor care isi infiinteaza o firma creste de la an la an.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului din Italia, in Peninsula sunt inregistrate 23.442 de firme cu actionari romani. Practic, 2007 a reprezentat un boom al firmelor romanesti, in crestere cu 42% fata de anul trecut. Doar la Milano au fost create in acest an 1.679 de firme romanesti (1.286 dintre acestea in domeniul constructiilor), ceea ce reprezinta un spor de 30,3% comparativ cu 2006.

Profil de investitor

Milano este devansat in acest top doar de Torino, unde sunt 3.455 de firme cu capital romanesc, si de Roma, cu 3.355. Iata si cum arata profilul investitorului roman: 89% din antreprenori sunt barbati, 72% au varsta cuprinsa intre 30 si 49 de ani, in 80% din cazuri este implicat in domeniul constructiilor.
Printre cele mai „deschise" provincii italiene fata de capitalul romanesc se numara Roma, Torino, Milano, Brescia, Pavia si Cremona. Spiritul antreprenorial romanesc l-a intrecut pe cel local: unul din 14 romani cu acte in regula infiinteaza o firma, fata de unul din 20 de italieni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.