De 1 Decembrie, ArCuB ne invita sa sarbatorim impreuna Ziua Nationala a Romaniei in Piata Universitatii, de la ora 18.00, asistand la un spectacol de muzica folclorica.
Provinciile istorice se vor bucura de o larga reprezentare, la fel ca la Adunarea din 1918. Mari artisti ai muzicii populare din Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca, in frunte cu Nicolae Furdui Iancu, vor urca rand pe rand pe scena sa ne aminteasca mandria de a fi Roman. Muzica Reprezentativa a Armatei Romane, orchestra-fanion a muzicii militare romanesti, condusa de colonel Valentin Neacsu va deschide spectacolul.

Vor mai participa numeroase formatii folclorice, dintre care amintim: Orchestra Nationala de Folclor, dirijata de maestrul Constantin Arvinte, Ansamblul Burnasul, din Teleorman, grupul Concertino din Chisinau, Ansamblul Jidvei. Vor mai participa solisti de mare valoare, precum Elena Merisorean, Gheorghe Rosoga, Laura Lavric, Daniela Condurache, Gheorghe Turda. Si Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de Grupul Instrumental Folcloric Crai Nou, Veta Biris. Spectacolul inchinat Zilei Marii Uniri se va incheia la ora 22.20, cu intonarea Imnului National, „Desteapta-te Romane!”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.