Ele sunt apreciate pentru sanatatea si frumusetea lor, dar si pentru corectitudinea de care au dat dovada in timpul investigatiilor medicale.

In mai toate internet-cafe-urile si localurile des frecventate de romanii din Tarragona sunt lipite afise prin care sunt „vanate" romance care sa doneze ovule. Donatoarele sunt platite cu 900 de euro, suma considerata de acestea ca fiind atractiva. In Romania, medicii avertizeaza ca donarea de ovule poate duce insa la sterilitate.

„De sapte ani lucrez cu romance si s-au dovedit a fi cele mai serioase si corecte la ora efectuarii tratamentului", precizeaza dr Pere Feliu, directorul clinicii de fertilizare in vitro Embriogyn, din Tarragona. „In ultimii ani, am avut in medie 14 donatoare romance pe an, si nu am avut niciun fel de problema", precizeaza dr Feliu.

Recompensa - 900 de euro

Pentru a castiga suma de 900 de euro, trebuie multa seriozitate. In momentul in care tanara ajunge la clinica, este supusa unui interviu. Daca depaseste aceasta etapa, donatoarea trebuie sa revina pentru analize de sange amanuntite, printre care si testele HIV, pentru hepatita, sifilis etc. Inainte de a efectua recoltarea de ovule, clinica este obligata sa afle cat mai multe detalii despre trecutul donatoarei, dar si despre familia din care face parte.

Pe baza unui contract de confidentialitate, donatoarea se angajeaza ca toate informatiile furnizate sa fie corecte, iar clinica ii asigura anonimatul si dreptul de a afla daca ovulele ei au dat rezultat. Partea mai putin placuta dureaza doua saptamani, timp in care donatoarea va suporta o stimulare ovariana prin injectare de hormoni.

„Aceasta este etapa cea mai importanta. Aici intervin seriozitatea si hotararea donatoarelor", sustine dr Feliu. De obicei, se face tot posibilul ca donatoarea sa nu astepte prea mult, avand in vedere procesul hormonal destul de agresiv la care este supusa. Spaniolii au o rata de infertilitate crescuta, si asta din cauza varstei tarzii la care se decid sa aiba un copil. Media este de 31 de ani pentru primul copil. In cazul romancelor, media de varsta este mult mai scazuta, ca atare si rata fertilitatii este mult mai mare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.