Centrul sarbatorilor din Capitala se muta din Piata Universitatii in Piata Unirii.
Patru reni din sticla, o sanie, un patinoar, 20 de casute si mai multe concerte de muzica populara sint cadourile pentru bucuresteni puse de municipalitate sub bradul Millennium din Piata Unirii. Amenajarea a fost gindita de scenograful Dragos Buhagiar, iar nota de plata pentru executie se va ridica la 800.000 de lei.

„Anul acesta, punctul de atractie va fi bradul amplasat in parcul Unirea. Astfel ca pe 1 Decembrie, la ora 19.00, cind vom aprinde bradul, se vor aprinde toate luminitele“, a declarat Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. Bradul construit de Banca Millennium este cel mai inalt din Europa, avind o inaltime totala de 76 de metri, un diametru de 26 de metri si o greutate de 290 de tone.

„Ne-am gindit ca bradul care s-a montat in parc este prea mare pentru ca oamenii sa se fotografieze cu el. Asa ca vom amplasa o sanie cu patru reni. Nu am luat sase, din cauza ca sint prea scumpi, pe motiv ca ei o sa fie confectionati dintr-un material special, iar deasupra vor avea blana naturala tratata“, a precizat Mihaela Paun, director la centrul cultural al municipalitatii, ArCuB. Totusi, edilii au refuzat sa prezinte costurile defalcate si sa spuna cit au costat renii. „Ce avem concret pina in prezent este legat de scena. Aceasta va fi mai mare ca anul trecut si va avea o cupola transparenta“, a schimbat vorba Mihaela Paun.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.