Directorul SMURD, Raed Arafat a explicat ca toate cadrele medicale implicate in acest caz vor fi sanctionate prin retragerea treptelor de salarizare pe o perioada de trei luni, iar directorul Serviciului de Ambulanta din Giurgiu va fi schimbat din functie.

"Dupa ce famila pacientei a sunat in repetate randuri la Serviciul de Ambulanta, medicul asa-zis de garda a trimis la domiciliul femeii o ambulanta cu o asistenta care s-a dus cu mana goala, fara trusa medicala si fara echipamentul necesar unui cadru medical pentru a acorda primul ajutor", a precizat Raed Arafat.
Potrivit directorului SMURD, asistenta trebuia sa aiba in dotare minimul necesar de oxigen, un defibrilator care sa-i permita sa efectueze manevra de resuscitare a pacientei.

Directorul SMURD a explicat ca Serviciul de Ambulanta Giurgiu a preluat cazul dupa mai multe insistente ale familiei cu toate ca un pacient dispneic, care sufera de insuficienta respiratorie, aflat la o varsta inaintata reprezinta o urgenta de gradul zero.

"Nu conteaza ca are 75 sau 80 de ani, varsta este irelevanta, daca medicii sunt competenti viata unui batran cu diverse afectiuni poate fi prelungita chiar si cu cativa ani", a adaugat Arafat.

Mai mult, Arafat a precizat ca medicul care trebuia sa fie de garda plecase de la serviciu inainte de a veni doctorul care trebuia sa-l inlocuiasca.