Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Tulcea a comunicat astazi, dupa a doua dezinfectie a gopodariei din Murighiol unde a fost depistat virusul aviar H5N1, ca patogenitatea acestuia este mare si ca este posibil sa fi fost transmis si la o pisica, gasita moarta, informeaza NewsIn.
„In cursul zilei de astazi, s-a efectuat a doua dezinfectie in curtea familiei Vorinca, unde s-a constat ca exista si un cadavru de pisica. Aceasta pisica a consumat, din declaratia proprietarului, maruntaiele unor pasari salbatice pe care le-a avut persoana respectiva in urma cu vreo doua saptamani, ceea ce confirma ca patogenitatea virusului este destul de mare, pentru ca virusul se transmite si la carnasiere. Cadavrul de pisica este in laborator, este in lucru, si va fi trimis si la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara”, a declarat Marilena Tertis, director adjunct al Directiei Sanitar Veterinare Tulcea.

Potrivit aceleiasi surse, virusul gripei aviare provine din mediul salbatic, fie de la pasarile salbatice aduse de Ioan Vorinca in gospodaria sa, fie de la furajele cu care au fost hranite animalele si care ar fi pututu fi contaminate de pasarile salbatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.