Procurorii brasoveni au facut zilele trecute mai multe audieri in cazul „Elodia“, in urma carora au ajuns la concluzia ca o parte din probele prezentate pe un post de televiziune nu sunt reale

Bona 'Elena>> nu vrea sa vorbeasca

Ieri, reporterul „Gardianul“ a cautat-o pe bona copilului lui Cioaca si al Elodiei si pe menajera Luminita.
Pe Elena Teodor am gasit-o acasa, pe strada Ciceu, din cartierul brasovean Triaj. Desi initial a raspuns la interfon si a deschis reporterului nostru, femeia s-a razgandit intre timp si nu a vrut sa mai deschida usa.

“Nu vreau sa fac nicio declaratie. Daca vreti, mergeti la Parchet. Eu nu am ce sa va spun”, acestea au fost singurele cuvinte spuse de femeie.

Pe menajera sotilor Cioaca-Ghinescu am gasit-o la pensiunea „Luiza“, unde lucreaza ca bucatareasa. Nici aceasta nu a avut prea multe de spus, precizand ca tot ce stie a declarat la Parchet.

“Am fost de doua ori sa fac curatenie in casa familiei Cioaca. Ultima data, exact inainte ca sotii sa plece in concediu. Nu am auzit niciodata scandaluri. Se comportau ca o familie normala“, a spus Luminita.

A fost nevoie ca acei anchetatori sa piarda cateva ore bune pentru a demonta un scenariu suculent.
Astfel de scenarii au facut insa deliciul milioanelor de oameni, care urmaresc zilnic daca respectivul caz a fost sau nu rezolvat. „Isteria Elodia“ pare sa fi cuprins o tara intreaga. Se produc tricouri si sepcute cu Elodia, au aparut bancuri cu ea si chiar s-au deschis magazine cu numele acestui personaj. Sociologii sustin ca acest fenomen nu este insa unul ingrijorator, el fiind caracteristic in special popoarelor latine. Mai mult, specialistii spun ca astfel de povesti care capteaza publicul ar trebui incurajate si chiar trecute pe agenda zilnica a populatiei, inclusiv de catre formatorii de opinie.

Bona micutului Patrik, chemata marti seara la audieri, a infirmat ca prosopul si cutitul, gasite in urma cu aproximativ o luna, sunt din casa Elodiei. Marti seara, incepand cu ora 19:00, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov au avut loc noi audieri. Au fost chemati doi prieteni ai familiei Chetea, „Ely“ si „ Gonciu”, care se aflau si ei in acea seara in apartamentul de la etajul inferior locuintei Elodiei in noaptea in care se presupune ca avocata a fost omorata, si bona lui Patrik.

Anchetatorii i-au prezentat bonei cutitul si prosopul, ambele obiecte gasite in urma cu aproximativ o luna, intr-o rapa. Bona nu a recunoscut niciunul dintre aceste obiecte, spunand ca nu sunt cele disparute din casa sotilor Cioaca-Ghinescu. „Dupa ce a examinat cutitul, femeia a spus ca este diferit de cel care lipseste din casa, din punct de vedere al marimii si al duritatii. Nici prosopul nu a fost recunoscut ca fiind din locuinta celor doi soti“, a declarat Vasile Viorel, seful Serviciului Omoruri din cadrul IGPR. La audierile de ieri a fost prezent si avocatul lui Cristian Cioaca, Florentin Sorescu, care a cerut expres sa fie prezent si el la audieri pentru a se asigura ca martorii spun adevarul. „Bona copilului este un martor-cheie in acest caz. Si am considerat ca este absolut nomal si corect sa fiu si eu prezent la aceste audieri. Pentru ca, dupa cum stiti, intotdeauna reactia unui martor este alta in prezenta unui avocat”, a precizat Sorescu. Cei doi martori dupa ce au confirmat in fata reporterului ziarului nostru cu cateva ore inainte de a fi audiati la Parchet, au confirmat si in fata procurorului Marius Iacob ca, in noaptea de 29 spre 30 august, au auzit o bubuitura „ca si cum un corp dur ar fi cazut pe podea”, dar ca nu pot preciza cu exactitate de unde a venit acel zgomot.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.