Un elev de 12 ani din comuna ieseana Raducaneni a murit astazi in timpul recreatiei, inecat cu o napolitana, informeaza NewsIn.

Medicii spun ca acesta ar fi putut fi salvat daca cineva ar fi stiut sa aplice corect "manevra Heimlich". Colegii de clasa ai copilului decedat spun ca elevul.

se afla pe iarba si se odihnea dupa ce a alergat. In timp ce manca napolitana s-a inecat, a cazut si a inceput sa se sufoce. Imediat, ceilalti elevi au alertat profesorii. Acestia au incercat, timp de un sfert de ora, manevre de resuscitare insa nu au avut succes.

"Ambulanta a fost solicitata, dar s-a constatat decesul copilului. Victima ar fi putut fi salvata daca se aplica manevra de resuscitare Heimlich", a precizat dr. Ioan Calistru, din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta.

In schimb, directorul unitatii de invatamant a precizat ca profesorii au incercat aceasta manevra insa nu a avut efect, informeaza NewsIn.

"Nu vom sti mai multe pana nu vom vedea raportul medico-legal. Nu credem ca e vorba de neaplicarea corecta a masurii de prim-ajutor, ci de inhalarea prafului pe calea aeriana", a spus profesoara Iulia Ciobanu.

Parintii copilului sunt socati de ceea ce s-a intamplat. Ei au sesizata politia si conducerea Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Iasi pentru inceperea unei investigatii in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.