Felul in care a fost procreat Adolf Hitler a devenit subiect de roman pentru unul dintre cei mai mari scriitori contemporani, Norman Mailer, decedat in data de 10 noiembrie anul acesta.

Scriitorul american a primit postmortem, o imensa lovitura din partea criticilor britanicii de la Literary Review, care i-au acoradat premiul pentru „Cea mai proasta scena de sex descrisa intr-o carte”, informeaza CNN.

"Castelul din padure" a fost publicat la inceputul anului acesta si tradus deja la Polirom. Scris la 84 de ani, romanul este o biografie fictionala a "raului absolut, Hitler", vazut ca un rezultat al unei descendente tarate de incest: tatal lui Hitler este, in viziunile lui Mailer, un individ nestapanit, care se culca cu sora sa vitrega. Mai tarziu, dupa doua mariaje esuate, se casatoreste cu Klara, fiica nascuta din relatia cu sora vitrega. Hitler ar fi prin urmare rodul unui dublu incest.

Premiul ajuns la cea de-a 14 editie, laureaza cea mai proasta scena de sex dintr-o opera literara aparuta in anul respectiv, "in intentia de a-i descuraja pe ceilati scriitori sa mai redacteze bizarerii sexuale lipsite de gust", noteaza si Romania Libera. Decizia de a-i acorda un astfel de premiu lui Mailer este vazuta insa de ziaristii romani, drept „un gest perfid din partea Albionului”.

In cadrul ceremoniei de acordare a premiului, membrii juriului au afirmat chiar ca au adus un omagiu „marelui om de litere american” si au adugat ca „daca ar mai fi trait, cu siguranta ca Mailer nu s-ar fi suparat si ar fi primit acest premiu cu umor”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.