Explozia s-a produs in jurul orei 5.30, cand unul dintre membrii familiei a incercat sa aprinda lumina. Sase dintre cele sapte persoane ranite au fost spitalizate, trei in stare grava, la Spitalul Judetean Ploiesti, iar celelate trei la Spitalul Municipal Campina. Printre raniti se afla si doi copii de 11, respectiv 12 ani. In imobilul in care s-a produs deflagratia mai locuiau doi batrani, care nu au fost raniti.

Cauza exploziei este, din primele cercetari, acumularea de gaze intr-una dintre camere, din cauza unor defectiuni tehnice a instalatiei desi, potrivit primarului localitatii Breaza, Gheorghe Maracineanu, instalatia fusese ultima oara verificata chiar in 2007.

Casa nu mai poate fi locuita acum, deoarece peste 50% din imobil a suferit deformari mecanice, iar 50 de metri patrati din acoperis au ars, informeaza NewsIn.

Pentru a elucida cauzele acestu accident, firma distribuitoare de gaz din Breaza a declansat o ancheta, potrivit inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Marian Burloi.