Celebra soprana Mariana Nicolesco va oferi maine publicului, in cadrul Programului Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007, un concert Master Class, ce va ajunge la melomanii din 37 de tari gratie canalului european Mezzo.

Tot atunci, la Sibiu, presedintele Forumului Cultural European ii va remite Marianei Nicolesco prestigiosul Premiu Special "Kultur Preis Europa". Renumita revista germana de opera "Orpheus" consacra coperta numarului sau pe noiembrie-decembrie sopranei Mariana Nicolesco si
Concursului "Darclee".

Un eveniment muzical iesit din comun are loc maine in cadrul proiectului Sibiu - Capitala Europeana a Culturii: mult asteptatul Concert Master Class Mariana Nicolesco, ce se va desfasura in Sala Thalia, construita la 1788.

Celebra soprana i-a invitat sa ia parte la aceasta manifestare pe unii dintre laureatii Concursului International de Canto "Hariclea Darclee", sopranele Aurelia Florian, Georgeta Grigore si Daniela Pacurar, mezzosoprana Carmen Topciu, tenorii Bogdan Mihai si Liviu Iftene, contratenorul Florin Ouatu si basul Daniel Mateianu.

Concursul International de Canto "Hariclea Darclee" fiind o manifestare de renume mondial, la care au luat parte, pana in prezent, peste 1.500 de concurenti din 45 de tari de pe cinci continente, Mariana Nicolesco, numita cu doi ani in urma Artist UNESCO pentru Pace, a invitat la acest prestigios Concert Master Class nu doar artisti din Romania, ci si alti laureati, baritonul basarabean Valeriu Caradja, soprana chineza Baoyi Bi si tenorul mexican Cesar Sanchez.

Cu totii vor fi acompaniati la pian de marele muzician Marco Balderi, care in ultimii zece ani a dirijat concertele, spectacolele de opera si Galele Laureatilor din cadrul Festivalului "Hariclea Darclee".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.