Un barbat a murit dupa ce a cazut intr-o groapa nesemnalizata, politistii declarand ca victima ar fi avut sanse sa evite accidentul, daca lucrarea ar fi fost marcata corespunzator
Un bucurestean a murit ieri dimineata, dupa ce a cazut intr-o groapa sapata pe o strada din Sectorul 5 al Capitalei, in apropiere de Penitenciarul Rahova.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, Constantin Gatnita, in varsta de 54 de ani, din Bucuresti, mergea pe strada Dragova din Capitala, si a cazut intr-o groapa nesemnalizata, cu adancimea de aproximativ un metru, sapata in carosabil.

Cazatura i-a fost fatala barbatului, care a murit pe loc. Anchetatorii au sustinut ca victima se afla sub influenta bauturilor alcoolice, dar ca aceasta ar fi avut mari sanse sa evite groapa din asfalt, daca lucrarea ar fi fost semnalizata corespunzator. Politia a deschis o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc accidentul, urmand sa fie identificata firma care se ocupa de lucrare, pentru a putea fi trasi la raspundere cei care se fac vinovati de decesul bucuresteanului.

Fara aprobare

Directorul Administratiei Domeniului Public (ADP), Octavian Mirea, a precizat, pentru Ziua, ca din punctul de vedere al ADP lucrarea din strada Dragova nu exista. "In ceea ce priveste Administratia Domeniului Public nu exista nici un fel de lucrare acolo. Nu este nici macar terminata procedura pentru licitatie, pentru acea zona.", a spus directorul ADP. De asemenea, acesta a spus ca, din primele informatii pe care le are, groapa in care si-a gasit sfarsitul Constantin Gatnita face parte dintr-o lucrare ce are ca obiect schimbarea stalpilor de iluminat din zona. Oricum, potrivit lui Constantin Mirea, nu exista nici un aviz pentru vreo lucrarea in zona in care s-a petrecut accidentul, desi, fiind o lucrare pe domeniul public, ar fi fost obligatoriu acordul ADP. "Sunt gropi sapate pentru inlocuirea stalpilor. Nu stim numele firmei care se ocupa de lucrare dar oricare ar fi numele acesteia, avand in vedere ca lucreaza pe domeniul public, care este in administrarea sectorului, ar fi trebuit sa ne trimita o adresa pentru solicitarea unui aviz de principiu. Iar noi nu avem nici un fel de solicitare de acest gen. Informatia este luata din teren. Nu este nimic pe cale oficiala de la vreo firma ca vor sa inlocuiasca stalpii sau altceva", a spus Octavian Mirea.

Responsabilitatea revine executantului

Contactata de Ziua, societatea Electrica Muntenia Sud si-a exprimat regretul pentru pierderea unei vieti omenesti in urma nefericitului accident, si a precizat ca lucrarea din strada Dragova ii apartine, dar executantul proiectului este Energis SRL, firma careia ii revine responsabilitatea asigurarii santierului, din toate punctele de vedere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.