» Primarul extremist de dreapta a declarat recent ca doreste „sa deromanizeze" Verona.
Flavio Tosi, primarul Veronei, politician al formatiunii de dreapta Liga Nordului, le-a pus gand rau imigrantilor romani. El isi doreste transformarea orasului pe care "il pastoreste" in prima localitate fara romani din Italia.

"Daca se va duce vorba ca la noi controalele sunt o treaba serioasa, nu va mai exista dorinta de a veni incoace!", a declarat el recent. Statistic, daca anul trecut au cerut rezidenta la Verona numai 370 de romani, in 2007, peste 2.370 de conationali au obtinut-o, marind comunitatea romaneasca (cel putin pe cea oficiala) la peste 6.000 de persoane.

"Exista un numar crescut de neocomunitari care vin la Verona, in special romani, si multi dintre ei tulbura linistea publica; fiindca administratia centrala nu controleaza cetatenii, trebuie sa luam masuri noi, primarii", a mentionat Tosi.

Saptamana trecuta, primarul Veronei si-a dovedit din nou reaua vointa, odata cu aprobarea in consiliul local a unui "act administrativ", care a intrat in vigoare ieri. In urma acestei decizii, solicitantul rezidentei va fi verificat "la sange", putand primi usor calificativul "periculos pentru societate", apoi putand fi refuzat si expulzat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.