"Multi agricultori pentru o Europa sociala", au strigat manifestantii, veniti din Franta, Italia, Spania, Austria, Portugalia si Romania.

Manifestantii s-au strans in fata cladirii in care se reuneau ministrii europeni ai agriculturii pentru a discuta despre propunerile Bruxelles-ului. Aceste propuneri vizeaza mai ales suprimarea cotelor de lapte - in 2015 - a practicii terenurilor lasate in parloaga si a preturilor garantate pentru cereale.

"Este necesara reglementarea productiei de lapte, pentru ca altfel preturile vor oscila. Cand se va inregistra o degringolada in ceea ce priveste preturile, cele mai mici vor creste si ele", a spus Michel Roux, agricultor francez membru al Confederatiei agriculturii.

Potrivit AFP, un agricultor roman care agita o pancarta pe care se putea citi "Mai degraba vecini decat hectare", a protestat fata de o propunere de crestere cu 0,3-1 hectare a suprafetei minime care are dreptul sa primeasca subventii UE. "In Romania exista doua milioane de mici fermieri. Este o mostenire culturala", a subliniat agricultorul roman.

Via Campesina care a organizat manifestatia de astazi, este o miscare internationala care coordoneaza organizatiile fermierilor mici si mijlocii informeaza NewsIn.