Ca sa evite stresul obtinerii permisului de munca, imigrantii romani au gasit solutia: isi infiinteaza firme. Pentru a evita cozile interminabile si stresul asteptarii permiselor de munca, romanii au gasit solutia - sa lucreze pe cont propriu, infiintandu-si firme.
Ei se situeaza pe primul loc in topul autonomilor din Spania, pozitie ocupata pana la inceputul acestui an de englezi. Cei mai multi lucreaza in constructii, comert si alimentatie.

Mai mult de 61% din muncitorii straini din Spania, care au solicitat anul acesta documentele necesare pentru a lucra pe cont propriu, sunt romani. Potrivit statisticilor intocmite de Federatia Nationala a Muncitorilor Autonomi, in primele 10 luni ale acestui an, 52.454 de imigranti si-au deschis propria afacere. Fata de sfarsitul anului trecut, cifra acestora a crescut cu 31,8%.

Dintre cele 99.324 de persoane care au decis sa-si inceapa afacerile in acest an, 52,8 %, mai exact 52.454, sunt imigranti, dintre care 47.391 provin din Romania.

Romanii, in marea lor majoritate, decid sa lucreze pe cont propriu din cauza procedurii extrem de lente prin care se obtin permisele de munca.

In primul rand trebuie sa solicite permisul de rezidenta in regim comunitar, proces care dureaza intre noua luni si un an. Numai dupa obtinerea acestui certificat ei pot solicita permise de munca, in regim general, procedura folosita de toti imigrantii necomunitari aflati in Spania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.