Companii de renume se bat zilele acestea nu in cifre de afaceri, ci in filme artistice.

Cea de-a doua editie a Festivalului de film “Teacher's” a adunat la start 24 de pelicule de scurtmetraj, copii sau parodii ale unor pelicule celebre. Juriul, format din Laurentiu Damian, Tudor Giurgiu, Ada Rosetti, Catalin Stefanescu, Mihaela Radulescu, Maria Dinulescu, Anca Gradinariu, Marius Barna si Sorin Tomescu, va acorda luni seara la Opera Romana premii celor mai talentati actori, regizori, scenaristi, scenografi si operatori.

Unul dintre cele mai “artistice” filme prezentate in concurs a fost cel al colegilor nostri de la revista ,,TABU'', “S in Love”. Daca Shakespeare ar fi trait astazi, probabil ca si-ar fi publicat piesele in foileton la o revista glossy. Tinarul ,,S'', Shakespeare din zilele noastre, este jurnalist la ,,TABU''. In cautare de subiecte tari pe care seful lui, Liviu Mihaiu, i le cere cu insistenta, ajunge intr-un club de noapte, unde intilneste un travestit de care se indragosteste.

“In filmul 'Shakespeare in Love>>, tinara, interpretata de Gwyneth Paltrow, trebuie sa se costumeze in barbat pentru a putea juca in 'Romeo si Julieta>>. Asta din pricina ca, in perioada elisabetana, chiar si rolurile de femei erau interpretate de barbati. Era un travesti acceptat prin conventie. Filmul nostru face referire la acea realitate”, a explicat Cristina Bazavan, redactor-sef la ,,TABU'' si realizatoarea scenariului. Filmul porneste si de la zvonurile privind bisexualitatea lui Shakespeare. Nu se stie daca acest lucru era adevarat, cert este ca sonetele sale, mai ales cele de dragoste, ii erau dedicate fie “doamnei brune”, fie “domnului blond.”


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.