Forte dezvoltata in alte tari europene si in Statele Unite, in Romania piata cartilor audio este inca la inceput. in acest domeniu sunt, practic, doar trei edituri, fiecare din ele oferind un alt tip de audiobook. Prin urmare nu exista nici concurenta.
Singur editura din Romania care produce audiobook-uri este Humanitas Multimedia. A luat fiinta in 2003 si pana acum a scos aproximativ 60 de titluri. Sunt doua categorii de carti audio pe care le scoate Humanitas-ul. Sunt CD-urile pe care autorii isi citesc propriile texte si sunt CD-urile care contin fragmente din opere literare in lectura unor actori cunoscuti. Autorii cei mai cunoscuti din prima categorie sunt Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici si Neagu Djuvara.

La acesta editie a Targului Gaudeamus, s-a lansat chiar cate o serie de 3 pana la 10 CD-uri cu audiobook-urile acestor patru autori. in cealalta categorie se incadreaza, de exemplu, „Domnisoara Christina” a lui Eliade, in lectura lui Ion Caramitru, „Jurnalul unui mag” de Paulo Coelho, in lectura lui Florian Pitis sau „De ce iubim femeile”, in lectura lui Adrian Pintea. Ultimele noutati la capitolul opere literare sunt „Bartleby” de Herman Melville, citita de Radu Beligan si „Michelangelo electric” de Sarah Hall, in lectura lui Dragos Bucur.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.