Un baiat roman de 11 ani care se afla cu parintii in Italia, i-a trimis presedintelui italian Giorgio Napolitano o scrisoare in care ii atrage atentia ca nu a respectat drepturile minorilor, dupa ce baraca in care locuia cu familia sa a fost demolata, informeaza NewsIn.

"Draga Domnule Presedinte Napolitano, ma numesc Sorin, am 11 ani, vin din Romania si traiesc in Italia de doi ani. Sunt elev in clasa a V-a la o scoala din Roma si pana ieri locuiam intr-o tabara de nomazi din Tor di Quinto", scrie elevul roman. "M-am intors acasa si nu mi-am mai gasit casa; era distrusa, impreuna cu cartile mele si cu toate celelalte lucruri. Parintii mei sunt oameni cinstiti, mama este femeie de serviciu, iar tatal meu - zugrav; nu-si pot permite altceva decat o baraca, desi lucreaza de dimineata pana seara. Dumneavoastra ati spus ca fiii imigratilor trebuie sa aiba aceleasi drepturi cu cei nascuti in Italia", isi incheie Sorin scrisoarea.

Sorin si familia sa au ramas fara locuinta dupa ce tabara in care locuiau, in zona Tor di Quinto, a fost demolata in cursul zilei de miercuri.

Scrisoarea trimisa de Sorin nu a ramas fara ecou. Mesajul copilului a fost publicat de cotidianul italian La Stampa, iar autoritatile au decis sa il ajute pe el si pe familia sa. Sorin va merge astfel, intr-un centru de primire din Roma, a anuntat Raffaela Milano, responsabil pentru afaceri sociale la Roma.

"Roma s-a sesizat imediat pentru a oferi un raspuns concret la scrisoarea deschisa pe care micutul Sorin i-a trimis-o presedintelui, dupa demolarea taberei de la Tor di Quinto unde locuia”, a mentionat Raffaela Milano.

Sorin impreuna cu familia sa urmau sa fie gazduiti inca de ieri in centrul de primire, unde copilul va avea posibilitatea "sa continue sa mearga la scoala, in timp ce parintii sai, care locuiesc deja la Roma, vor fi ajutati" la randul lor, a asigurat oficialul, dupa cum informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.