Prefatata de expozitia "Perioada de Aur - Momente marcante intr-un secol de grafica de carte olandeza" (1890-1990), deschisa pe 16 octombrie la Muzeul National de Arta Contemporana, Saptamana culturii olandeze va incepe sambata la Teatrul Odeon.

In cadrul expozitiei sunt expuse (pana pe 13 decembrie) peste 200 de lucrari importante din istoria graficii din Olanda si, pentru prima data, o vasta si variata colectie de opere de grafica olandeza. Sunt reprezentate toate stilurile importante ale epocii - Art Nouveau, De Stijl, Expresionismul, Constructivismul si Rationalismul postbelic. Expozitia, conceputa de Cees W. de Jong si Alston W. Purvis, autorii volumului "Grafica de Carte Olandeza: Un Secol de Inovatie, este organizata in cadrul Programului Cultural al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos, "O Sarbatoare Culturala. Parteneriatul Olanda-Romania". De la Bucuresti, "Perioada de aur" va mai merge la Sofia, Budapesta si Madrid.

La Odeon (ora 19.00), startul saptamanii olandeze va fi dat tot de o expozitie - de afise de teatru (distinse cu Premiul afiselor de teatru din Olanda) - urmata, a doua zi, de spectacolul de dans al coregrafului Andre Gingras (Haga), "The Autopsy Project". Artistul examineaza conceptul de autopsie in societatea contemporana.