Medicilor de la Spitalul Universitar Bucuresti le-ar putea fi imputata factura de 50.000 de euro.
Ministerul Sanatatii va plati tratamentul in strainatate al lui Sebastian Lungu, copilul de trei luni care nu aude, nu vede si nu se hraneste din cauza unei presupuse neglijente a doctorilor de la Spitalul Universitar din Bucuresti. Sebastian este internat de citeva saptamini la o clinica privata din Bucuresti si singura solutie posibila pentru el este un tratament in Germania, care ar costa 50.000 de euro. „Am discutat cu tatal copilului si am comunicat familiei faptul ca ministerul va plati operatiile necesare pentru insanatosirea fiului lor din bugetul programului pentru tratamentele in strainatate“, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. In cazul in care medicii acuzati de malpraxis la nasterea copilului vor fi gasiti vinovati de catre Colegiul Medicilor, MSP va intenta proces pentru a-si recupera banii din asigurarea de malpraxis a medicilor in cauza.

Familia Lungu sustine ca bebelusul lor a capatat handicapuri multiple la nastere pentru ca personalul medical nu a supravegheat-o pe mama pentru a putea constata ca nou-nascutul este strangulat de cordonul ombilical. Medicii, in schimb, sustin ca si-au facut datoria.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.